Usein kysytyt kysymykset tekonurmesta

Tekonurmipiha Espoossa
Vuosi asennuksen jälkeen tekonurmipiha Espoossa on edelleen vihreä ja siisti.

Miltä pihalle asennettu tekonurmi tuntuu jalan alla? 

Käyttämämme tekonurmi tuntuu pitkälti samalta kuin tavallinen nurmi. Verrattuna tavalliseen nurmeen, tekonurmi on usein lämpöisempi jalan alla sillä se varastoi tavallista nurmea paremmin lämpöä. Lisäksi sateen jälkeen tekonurmi on kuiva hyvin nopeasti.

Miten tekonurmi eroaa ulkönäöltään tavallisesta nurmipihasta?

Käyttämämme tekonurmi ei juuri eroa ulkonäöltään tavallisesta nurmipihasta. Nurmi on vihreä ja tasalaatuinen myös pihan varjoisissa kohdissa. Yleisesti voidaan sanoa, että tekonurmipiha on aina laadukkaan ja hoidetun näköinen.

Onko tekonurmessa jalkapallokentiltä tuttua kumiseosta tai hiekkaa? 

Ei 

Voivatko lapset ja lemmikit leikkiä tekonurmipihalla?

Ehdottomasti! Koska emme käytä kumirouhetta tai hiekkaa, ei sisälle kantaudu normaalin pihan tapaan ulkoa ylimääristä syötävää pölynimurille.

Mitä jos koira tai kissa tekee tarpeet tekonurmelle?

Tekonurmipiha sopii todella hyvin lemmikkiperheisiin. Sadevesi huuhtoo hyvin lemmikkien pissat nurmelta. Halutessasi voit vesiletkulla huuhtoa pissat pois. Isommat jätökset on helpompi poistaa tekonurmipihasta kuin perinteisestä nurmesta lapion tai pussin avulla ja viimeistellä puhdistus vesiletkulla. Mahdolliset oksennukset tai löysemmät jätökset voi myös veden avulla huuhdella pois tekonurmipihalta. Lue lisää miten tekonurmipihat sopivat koirille DogsBarnin artikkelissa.

Miten tekonurmipihaa pitää huoltaa?

Tekonurmipihasta ei tarvitse varsinaisesti hoitaa tai huoltaa. Riittää, että puiden lehdet lakaisee syksyisin. Vesiletkulla voi halutessaan silloin tällöin puhdistaa pihan. Painepesurilla huuhtelemalla nurmesta saa uudenkarhean todella kevyellä työllä.

Miten pitkään tekonurmi kestää? 

Käyttämämme tekonurmi on suunniteltu kestämään kovassa kulutuksessa vuosia, joten kevyemmässä käytössä kotipihalla nurmi kestää pitkään.

Millainen tilaus- ja asennusprosessi on?

Tyypillisesti teemme aina katselmuksen kohteessa ennen toteutussuunnitelmaa ja tarjousta. Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa mitä pihan nykyisiä elementtejä säilytetään ja mistä luovutaan. Nurmen asennuksen yhteydessä voidaan tehdä myös muita pihatöitä salaojituksista terassiin. Espoon varastoltamme pystymme aikatulujen salliessa toimittamaan nurmen pihalle pk-seudulle hyvinkin nopesti. Pihan koosta, muodoista ja lisätöistä riippuen asennus kestää 1-4 päivää emmekä käytä raskaita koneita, jotka saattaisivat vahingoittaa pihaa. Toisin kuin siirtonurmen kohdalla, tekonurmipihaa voi alkaa käyttää heti asennuksen jälkeen.

Tekonurmimattoa voi ostaa myös rautakaupasta. Miksi tilaisin asennuksen palveluna?

Suurin osa rautakaupoissa myytävistä matoista tulevat Aasiasta eivätkä ole suunniteltu kestämään Suomen talvea. Tämän takia nurmen voi joutua ottamaan pois talveksi. Käyttämämme tekonurmi on suuniteltu kestämään kovaa käyttöä myös pohjoisen ilmastossa sekä pihapelejä että lunta. 

Miten tekonurmi kestää talvea?

Käyttämämme nurmi on suunniteltu kestämään talvea. Voit huoletta tehdä lumitöitä myös tekonurmipihalla.

Miten tekonumi toimii sateella?

Toisin kuin tavallinen nurmi, tekonurmi päästää tehokkaasti sadeveden läpi ja piha on kuiva hyvin lyhyessä ajassa.

Voiko tekonurmen asentaa parvekkeelle?

Kyllä

Onko teillä saatavilla puttaukseen sopivaa tekonurmea?

Kyllä, toteutamme halutessasi puttausalueen pihalle tai vaikka parvekkeelle ja pääset harjoittelemaan milloin vain.

Jäikö jokin kysymys vastaamatta?